Cześć
Łosoś na słodko z owocami? Trochę bałam się takiego
połączenia jednak okazał się smaczniejsze niż tradycyjna ryba. Pokuszę się o
stwierdzenie, że nigdy nie jadłam tak dobrego łososia.
Składniki:
- 400g Świerzego łososia
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki miodu
- Pół cytryny
- Sól
- 1 mocno dojrzałe mango
Sposób przygotowania:
Łososia porcjujemy, nacieramy sokiem z cytryny i oprószamy
niewielką ilością soli. Tak przygotowaną rybę odstawiamy do lodówki na godzinę.
Mango obieramy, kroimy w drobną kostkę (moje właściwie rozpadało się w rękach).
W miseczce dokładnie łączymy miód z sosem sojowym i tak przygotowaną marynatą
pokrywamy rybę, a następnie smażymy ją na małym ogniu z obu stron na patelni.
Gotowego łososia układamy na rozdrobnionym mango.
Smacznego!
Madame B
Tags:
KULINARIA
1 komentarze
Bardzo ciekawy przepis, chetnie wyprobuje.
OdpowiedzUsuń